57grader nord

Rikard Holmgren

Skeppare

Rikard är serieentreprenör och driver företag inom ekonomistyrning och redovisning. Han är också en av två delägare i 57˙ Nord.

Redan som 4-åring seglade Rikard sin alldeles egen optimistjolle. Kärleken till havet och båtar har bestått, även om föremålen har växlat med åren. Det har hunnit bli 11 egna båtar sedan den första, allt från katamaraner till motorbåtar – surfingbrädor och andra flytetyg oräknade.

– För mig är det himlen på jorden att få vara ute på havet. Jag vill visa mina kunder vilka fantastiska naturupplevelser som finns här ute i Göteborgs skärgård och i Bohuslän, säger Rikard.

Det är mötena med gästerna, samtalen och glädjen att vara ute på havet tillsammans som driver Rikard att vilja utveckla 57˙ Nord tillden ultimata båtturen i Göteborgs skärgård. Kvittot får han när en nöjd kund kommer tillbaka.

Hemmaskärgården finns i norra Bohuslän på Raftö mellan Havstenssund och Resö, där han har sitt sommarställe. Härifrån utgår även de privata båtsemestrarna, och favoritplatsen framför alla andra är Väderöarna.

För utflykter med Pandora så är Vrångö och Vinga Rikards personliga pärlor. Vinga för den historiska betydelsen och Vrångå för att där finns en bra hamn.

– Vinga är så mycket mer än bara en ö. Och Vrångö är lugnt och stilla med en liten, gemytlig hamn, fortsätter Rikard.

Helst åker han dit i maj, när solen börjar värma ansiktet och han får ha havets blanka spegel för sig själv.

– Man har härdat igenom ännu en vinter och allt ligger framför en. Det går att bada även om det är kallt, säger Rikard, som alltid har badkläderna med sig.