57grader nord

Vår Båt

Vår båt är en Agapi 950 Twin och hon heter Pandora.

Vår båt - Pandora
En Agapi 950 Twin

Vår båt är en Agapi 950 Twin och hon heter Pandora.

Det var när vi upptäckte Agapi och deras koncept som idén föddes att köra båtcharter på ett annorlunda sätt. Agapin är en ribbåt, men ändå inte. Båten har en konstruktion som gör den mycket säker och lätt att hantera även i hård sjö. Storleken gör att vi kan ta upp till tio passagerare och med 600 hk når den toppfart ändå.

Det som vi tycker är det bästa med den här båten är att våra gäster får en lyxig båtupplevelse, är mer delaktiga i rutten och hur båten manövreras. Oftast vill vi köra med båten så öppen som möjligt men när vädret inte med oss (vilket även händer på västkusten J) kan vi sitta väl skyddade under kapell med stora fönster.

Andra bekvämligheter vi har ombord är, värmare, toalett, kylskåp och ljudanläggning. Båten har en rymlig kabin där vi kan stuva väskor och annat ni har med er.

Säkerheten är alltid viktigt till sjöss och vi är mycket måna om ni känner er trygga ombord med oss. Alla våra skeppare har erforderlig utbildning för att köra båten med passagerare. Båten är registrerad i fartygsregistret och är utrustad med den säkerhetsutrustning som måste finnas ombord plus lite till som vi tycker ger en extra trygghet. Alla våra skeppare är utbildade i första hjälpen och livräddning om det skulle ske sjukdoms- eller olycksfall under resan med oss.

När man åker med oss kan det vara bra med en varm jacka. Flytvästar får ni ombord och dessa vill vi att ni har på när vi åker. Ni sitter bekvämt i en U-soffa och kan snacka med era medpassagerare under turen. Det går också fint att hänga bredvid skepparen och diskutera rutten, öarna och havslivet i allmänhet under turen.

Agapi betyder kärlek på grekiska och namnet valdes av de personer som grundade bolaget och designade de första båtmodellerna. Agapi är svenskt bolag med säte i Stockholm. Agapi har några olika modeller där 950 Twin är flaggskeppet. För att fortsätta på det grekiska temat letade vi bland passande namn och fastnade direkt för Pandora, den första kvinnan enligt mytologin. Dessutom en svensk popikon som vi lyssnade mycket under hennes storhetstid på nittiotalet.

Och för er som gillar hårda fakta, de kommer här:

Längd: 10 m
Bredd: 3,06 m
Djupgående: 0,45 m
Motor: Yamaha 2 x 300 hk
Bränsletank: 480 L
Toppfart: 45 knop
Passagerare: 10 st